Jump to content

Februárban jön ki az Age of Empires: Definitive Edition

2018. 01. 20. 12:55

Sajnos még bőven várni kell az Age of Empires sorozat következő felvonására, de addig is kapunk egy jó kis remaket minden idők egyik legnagyszerűbb RTS-éből.

Hogy az Age of Empires játékok minimum korszakalkotó jelentőséggel bírtak az RTS videojátékok történetének szempontjából, azt minden túlzás nélkül rájuk lehet húzni, és akkor még szerénykedni is marad hely bőven. Sajna napjainkban egyre inkább híján vagyunk az igazán jó stratégiai játékoknak és ezt a Microsoftnál is érzik. Érzik, hogy bizony lenne igény arra, amit az Age of Empires anno adott a világnak, ezért két fronton is támadnak.

Az egyik fronton ott lesz az Age of Empires 4, amit majd a Relic Entertainment hoz nekünk tető alá, de ezt a folytatást bármennyire is várjuk, bármennyire is izgulunk érte, hogy jó legyen, még egy darabig biztos nem kaparinthatjuk majd a karmaink közé.

Ellenben itt a másik fronton a töltöttkáposzta osztag. Az újra felmelegítés jegyében jönnek majd szépen sorba a Definitive kiadások az Age of Empires eddigi részeiből. Kezdetnek ügye itt az első részé, amelynek már a zárt bétája futott is néhány kört, január 29-től pedig még többen próbálhatják majd ki a ráncfelvart Age of Empires verziót az open béta kezdetével.

Az Age of Empires: Definitive Edition hivatalos megjelenésére február 20-án kerül majd sor. A játék ára várhatóan 19,99 dollár lesz, amiért cserébe teljes nosztalgia élményt kapunk, online multiplayerrel, felfrissített zenékkel és akár a 4K felbontás szépségével.

A multis open bétára eme  hivatalos oldalon lehet jelentkezni.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)