Jump to content

A Fallout 76 a játék részévé teszi a trollokat

2018. 08. 12. 05:31

Vegyes érzések futottak át rajtunk, amikor a Bethesda bejelentette, hogy a Fallout 76 online játék lesz. Egyrészt végre egy online Fallout játék, amit játszhatunk a barátainkkal, másrészt egy újabb potenciálisan remek online móka, amit majd úgy is tönkre fognak vágni a trollok.

A Bethesda megoldást talált az online játékokban való trollkodásra, vagy legalábbis mondjuk ezt, aztán hátha tényleg beválik, amit kitaláltak. Mi tényleg szeretnénk hinni benne, de lássuk miről is lenne szó.

A Bethesda amennyire csak lehet, szeretné trollmentes játékélményben részesíteni a Fallout 76 elkövetkezendő játékosait, de jelenleg erre még egy online játékban sem láttunk 100%-os megoldást, így aztán valami teljesen újjal kellett előrukkolniuk. A nagy ötlet, hogy ha már megszabadulni nem tudnak a trolloktól, akkor a játék részévé teszik őket, méghozzá úgy, hogy vérdíjat tűznek ki a fejükre. Ha tehát valakinek eszébe jutna, hogy mekkora móka lenne randomba hatba lövöldözni a csapattársait, akkor az nagyon gyorsan egy hajtóvadászat rosszabbik felén találhatja majd magát.

A trollokért járó jutalom a trollok maximális vagyonán és karakterszintjén fog alapulni, ráadásul szinte lehetetlen lesz eltéveszteni őket, mivel egy nagy piros csillag fogja jelölni a pozíciójukat a térképen.

Hogy ez a módszer segíteni fog-e redukálni a bajkeverők számát vagy éppen pont ösztönzőleg hat majd, azt még megtippelni se mernénk, mindenesetre még mindig ott lesz a lehetőség, hogy egyszerűen elkerüljünk bizonyos játékosokat azzal, hogy blokkoljuk őket.

Tegyük hozzá, ez a koncepció azért mégse annyira teljesen formabontó. Láttunk mi márhasonlót a Grand Theft Auto Online világában, ahol szintén szokás vérdíjat kitűzni a rakoncátlankodó játékosokra. Ott se jelent ez tökéletes megoldást, ráadásul a toxikusság kérdésével se kezd semmit. Hátha majd a Bethesda.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Fallout 76)