Jump to content

Ilyen lesz a fizetős Youtube

2014. 08. 19. 15:07

Évek óta folyamatosan felszínre bukkannak olyan pletykák, hogy fizetős lesz a Youtube, havidíjas a Facebook, és még sorolhatnám. Legtöbbször ezeknek nincs semmi alapjuk, csak pánikkeltésre jók, de úgy tűnik a Youtube-bal kapcsolatos rémhírek beigazolódni látszanak, igaz nem úgy ahogy azt elsőre gondolnánk.

Hamarosan új szolgáltatás fog indulni Youtube-on, amely a Youtube Music Key nevet kapta, és a felhasználóknak ezen szolgáltatás igénybevételéért kell majd havonta 10 dollárt kipengetniük. De mit is kapunk, ha előfizetünk a Music Key-re?

Elsősorban nem kell végigszenvednünk a reklámokat a zenék elején, mondjuk erre az ingyenes Adblocker is képes, de mindegy. Ami már érdekesebb, hogy a segítségével telefonon használhatjuk zenelejátszónak a Youtube-ot, eddig csak úgy lehetett zenét hallgatni róla, ha nem volt lezárva a kijelző, tehát nem volt a legideálisabb alkalmazás zenehallgatásra, főleg ha a zsebünkben hordjuk a készülékünket. A legjobb azonban, hogy akár offline is vissza tudjuk játszani kedvenceinket, azaz le tudjuk menteni őket telefonunkra, ha úgy tartja kedvünk.

Érdekesség, hogy a Google-nek van már egy zenestreaming-szolgáltatása, a Google Play Music All Access, ezt a jövőben Google Play Music Key névre fogják átkeresztelni, és minden meglévő előfizető automatikusan hozzáférést kap majd az új szolgáltatáshoz is.

De miért is éri meg ez a felhasználóknak? Elsősorban mert a Google több, mint 20 millió, jó minőségű zenét kínál, valamint ezek elérhetőek lesznek többféle verzióban is, esetleg mint koncertfelvétel, remix, stb. Az indulás dátuma még nem tiszta, a Google jelenleg még nem kezdte meg a tárgyalásokat a dalok jogtulajdonosaival.

Forrás: index.hu / fotó: socialblade.com