Jump to content

Nevetséges áron szórják az iPhone-okat az Egyesült Államokban

2014. 08. 22. 20:08

Ez már mindenképpen az iPhone 6 megjelenésének az előszele, a Wal-Mart bolthálózatából ugyanis 97 centért már egy vadonatúj iPhone 5C készülékkel a kezünkben távozhatunk. Az 5S is olcsóbb lett, azért 79 dollárt kérnek el.

Az iPhone aktuális legújabb verziójának megjelenése, illetve már a megjelenési dátum közelsége is nagy viharokat tud kavarni a mobilpiacon, minden gyártó megpróbálja felvenni a versenyt az Apple-el, de a legnagyobb hype mégis szinte mindig az almás cég bejelentéseit övezi. De a saját termékkínálatuk, meg az árazás is nagy változásokon szokott keresztül menin ebben az időszakban, ez idén sincs máshogy.

Azt persze hozzá kell tenni, hogy a feltüntetett árak két éves előfizetéssel értendőek, de számunkra még így is hihetetlennek tűnik, hogy az iPhone 5C-ért mindössze 230 forintnak megfelelő összeget kérnek el. Előtte se került mondjuk túl sokba, 29 dollárról lett leértékelve. Az 5S ára 99 dollárról csökkent 79 dollárra, ez azért nem olyan masszív árcsökkenés arányaiban, mint az 5C esetén, de még így is jól járnak vele a vásárlók.

Viszonyításként a hazai magenta színű szolgáltatónál két év hűséggel az 5C-ért 29 990 forintot kérnek, de a havidíj az ár kétharmada ebben az esetben. Az ilyen kiárusítás egyébként bevett szokás a nagy viszonteladóknál, az új megjelenéseket általában megelőzi egy efféle készletkisöprés.

Forrás: cnn.com / fotó: cnn.com