Jump to content

Fizet a Google a szülőknek, akik gyerekei véletlenül vásároltak

2014. 09. 09. 15:50

A Googlenek 19 millió dollárt kell visszautalnia a szülőknek, akiknek gyerekei összevissza vásárolgattak az androidos telefonokon, főleg az alkalmazásokon belül. Hogy ez as gyakorlatban hogyan fog lezajlani, arról csak tippelgetni tudunk.

Az FTC döntése nyomán kell kifizetni a Googlenek a 19 millió dolláros összeget, ugyanis a vizsgálat megállapította, hogy a cég éveken keresztül semmilyen lépést nem tett annak érdekében, hogy megakadályozza a felelőtlen vásárlásokat alkalmazásokon belül, ugyanis a gyerekek eddig a szülő tudta és beleegyezése nélkül könnyedén megvehettek bármit az androidos telefonokon.

Sok olyan játék van a Play Store-ban, amely ingyenes, de valódi pénzért tudunk hozzájuk tartalmakat vásárolni, ez pár gopmbnyomással elintézhető, ha már hozzá van rendelve telefonunkhoz egy bankkártya. A pénz visszafizetésén kívül az FTC arra is felszólította a Google-t, hogy egyértelműen a telefon tulajdonosának beleegyezéséhez kössön minden vásárlást egyaránt Play Store-ból és appokon belül.

Ugyanezt az utat az Apple is bejárta már egyszer, nekik 32 millió dollárt kellet kiperkáliuk és mosdt az Amazont is ilyen ügyben szorongatják. Az EU arra próbálja rávenni az alkalmazásboltokat, hogy ne ingyenesként tüntessék fel az olyan alkalmazásokat, amelyekkel valódi pénzt lehet elkölteni, attól függetlenül, hogy letltésük valóban ingyenes.

Forrás: index.hu