Jump to content

Tegnapi Apple bejelentések: Apple Pay és Apple Watch

2014. 09. 10. 19:51

A tegnapi nap az Apple bejelentéseitől volt hangos, rengetegen várták, sokan követték az eseményeket, de összességében felejthető volt, a hatalmas innováció idén is elmaradt.

A két új iPhone mellett a cupertinói óriáscég bejelentette az Apple Pay szolgáltatást is, amely kihasználja az NFC chip nyújtotta lehetőségeket, ezentúl elég lesz odatartani az iPhone-t a kártyaolvasóhoz és ujjlenyomattal azonosítaunkn magunkat és kész is. Külön pozitívum, hogy az alkalmazáshoz több bankszámlát is rendelhetünk, valamint ha ellopják a készüléket, akkor elég csak kitörölnünk a kártyaadatokat távolról az iPhone-ból. Olyan szermpontból is biztonságosabb, hogy valós bankszámlaadatok helyett a vásárlásokkor csak egy egyszer használatos kódsort küld el a szerverre.

A piaci elemzők jól eltalálták, hogy az Apple is be kíván törni az okosóra bizniszbe, mondjuk kicsit lemaradt ezúttal a versenytársaktól, Android rendszerre már szinte minden gyártó letett az asztalra különféle stádiumban lévő karórákat, mindegyik valami mással akar kitűnni. Tim Cook egyébként Steve Jobs legendás szavaival, a "There is one more thing..."-gel konferálta fel az Apple Watch-ot. Sok egetrengető újdonságra senki ne számítson, még csak nem is néz ki jól a kütyü (legalábbis szerintem), totál semmitmondó, de legalább letisztult dizájn kapott. A nagy durranás a kis tekerentyű az óra oldalán, emivel lehet mozogni a menüben és kicsinyíteni, vagy nagyítani dolgokat. Persze hozza a kötelezőket, sok-sok szenzorral szerelték fel, méri az elégetett kalóriát, szívverést, lehet rajta térképet nézni, mutatja az üzeneteket, stb.

Az Apple Pay hasznos dolognak tűnik, de önmagában ez nem elég, az órával kapcsolatban meg csak annyit mondanék, hogy megkésve érkezett, és semmivel sem tud többet, vagy néz ki jobban, mint a rivális termékek. Főleg, ha ehhez hozzáesszük, hogy csak 2015-ben fog piacre kerülni és iPhone 5, vagy annál újabb telefonokkal fog együttműködni.

Forrás: index.hu / fotó: index.hu