Jump to content

A Twitter 10 millió dollárt fektet be

2014. 10. 03. 14:00

A Twittertől nem idegenek a nagyszabású beruházások, így annyira nem meglepő, hogy az MIT laborjainak ezúttal egy 10 millió dolláros segítség jutott. Az öt éves periódusra szabott keret mellett a Twitter másként is igyekszik létrehozni a „Social Machines” azaz szociális gépek fejlesztéséhez ideális környzetet.

A Twitter nemrég adta közzé, hogy az elkövetkezendő öt év folyamán 10 millió dollárral szeretné támogatni az MIT-t. Az akadémiai partnerkapcsolat része, hogy az egyetem egy új labort hoz létre a Twitter számára készülő „szociális gépek” számára (adatok és tendenciák kiismerése). A kutatóknak nem csak a jelentős összeg áll majd a rendelkezésére az időszak folyamán, de a Twitter elérhetővé teszi számukra saját Gnip, adatbankjukon keresztül a valaha született összes publikus tweetet is.

Az új létesítény tevékénységének két fókusza lesz: a szemantika megalapozása és a hálózat analizálása; valamint a minták felfedezése, az adatok vizuálizálása ás a mobil alkalmazások fejlesztése. A pontosság kedvéért a Twitter saját megfogalmazásában is elolvashatod, hogy milyen célra adják át az adatokat az MIT-nek.

„A Laboratory for Social Machines várhatóan a Twitter adatbázisát arra használja majd, hogy megvizsgálja miként változnak a tendenciák és hogyan fedik át egymást a dolgok a hírek, a kormány és a kollektív tettek szintjén. Reményeink szerint sikerül majd megfejteniük, hogyan indulnak el az egyes megmozdulások és miként terjednek az információk a Twitteren.”

Forrás: thenextweb.com

Fotó: permissionmachine.com és theedublogger.com

Írta: Ambróz Nóra