Jump to content

Az AMD új vezérigazgatója mobilos háttérrel

2014. 10. 11. 20:00

Mintha csak tegnap lett volna, hogy az AMD vezető pozícióját Rory Read kapta meg, ám a cég miliós vagyonának felügyelete máris más kezekbe kerül. A chip designer óriás bejelentés szerint az előkelő posztot Lisa Su örökli meg, aki korábban számos más cégnél teljesített kiválóan magas beosztásban.

Rory Read vezetősége nem tartott sokáig, ráadásul nagyon hirtelen ért véget. Birodalmának örököséül az elnöki tanács Lisa Su-t választotta, aki eddig az „operating officer” tisztséget viselte. A cég vezetősége a beiktatással sem vacakolt sokat, rögtön a döntés után érvénybe is lépett a határozat, így Lisa Su azonnal költöztethette a motyóját a vezigazgatói állással járó irodába.

Az esettel kapcsolatban kiadott nyilatkozat szerint Read egy darabig még a céggel marad és egészen pontosan az év végéig tanácsadó szerepkört tölt be. A vállalat vezetősége azt nem szerette volna részletezni, hogy mi áll pontosan a döntés hátterében, ám azt elárulták, hogy utódjának kijelöléséhez Readnek is köze volt, akivel a tanács előzetesen többször konzultált. A tanács egyik tagja Bruce Clafin azt is hozzátette, hogy most egy ideális időszak következik ahhoz, hogy Lisa Su legyen az elnök.

Su egyelőre nem sok mindent hozott nyilvánosságra abból, hogy miket tervez hivatali ideje alatt. Ám elejtett egy utalást arról, hogy valószínűleg szeretné folytatni a megkezdett stratégiát azaz, nagy diverzitásban gyártana az AMD továbbra is chipeket. Ebben valószínűleg sok minden benne van a mobil eszközöktől a játékkonzolokig. Read korábban ugyanezt a politikát alkalmazta nagy sikerrel.

Bármire is készüljön azonban a frissen kinevezett vezigazgató-asszony, annyi bizonyos, hogy nem véletlenül jelölték ki és megfelelő háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy ellásssa feladatát. Su korábban 5 éven keresztül segítette a mobil óriásvállalat a Freescale fejlődését, mielőtt 2012-ben az AMD-nél vállalt volna munkát. Még ennél is korábban pedig 13 éven keresztül volt középvezető és üzleti tisztségben az IBM alkalmazottja.

Forrás: engadget.com

Fotó: techspot.com és macitynet.it

Írta: Ambróz Nóra