Jump to content

A W10 előnézetének 1 millió felhasználója van

2014. 10. 15. 18:00

Talán még a Microsoft is meglepődött azon, hogy a Windows 10 ilyen hamar, ilyen komoly lelkesedést szított a közönségben. A máris egymillió tesztelővel büszkélkedő program egyelőre nagyszerűen halad és úgy látszik, hogy az érdeklődés nem mostanában fog csillapodni.

Tekintve, hogy a Windows 8 elég keményen megosztotta a régi Windows-felhasználókat, ezért talán annyira nem is csoda, ha mindenki szeretne legalább egy pillantást vetni az ígéretes új kreációra.

A tegnapi nap folyamán a Microsoft egyik belsősétől, Joe Belfiore-tól származó blogposztból kiderült, hogy a Windows Insider Program-nak a hétvégán már egymillió regisztrált felhasználója volt. A bejelentés arra ugyan nem tért ki, hogy hányan használják ténylegesen az operációs rendszert és hányan regisztráltak pusztán azért, hogy letölthessék a Windows 10-et, mégis a számok komoly népszerűséget sejtetnek. Emellett viszont kiderült, hogy a cég az eltelt rövid periódus alatt, máris 200 000 visszajelzést kapott a program keretein belül.

A Microsoft saját közleménye szerint a felhasználók 64%-a futtatja a Windows 10 Technical Preview-t közvetlenül, míg a többieknél virtuális gépeken működik. Ez azt is jelzi a cég számára, hogy a felhasználók egy tekintélyes hányada a legújabb Windows-ra elsődlegesen használt operációs rendszerként szeretne tekinteni.

A Microsoft nagyon erősen igyekezett emellett azt is hangsúlyozni, a Windows 10-zel sok mindent szeretnének visszahozni a Windows-ok régi imidzséből. Ennek érdekében hallgatnak a felhasználói visszajelzésekre és legalább annyi figyelmet fordítanak a Windows 8-at megelőző éra előnyeire, mint az azzal párhuzamos haladásra.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: designmaz.net és windowsbleu.com

Írta: Ambróz Nóra