Jump to content

75 év Marvel egy oldalon

2014. 10. 17. 16:00

Fejben tartani a Marvel összes szuperhősét és gonoszát nem egy egyszerű feladat. A cég immár 75 éve publikál képregényeket. Ez idő alatt több, mint 2500 karakter oldott meg 3000-nél is több képtelen helyzetet legalább 440 sorozatban. Honnan vagyunk ilyen jól értesültek? Eláruljuk.

Nos az adatok forrása az Ultimate 75th, nevű oldal, mely néhány francia diák fejlesztése. A hiteles forrásból, azaz egyenesen a Marvel saját adataiból felépített lexikon célja, hogy a 75 évnyi képregény olvasgatást ünnepelje.

A Hétic iskola francia hallgatóinak mindössze 4 napra volt szükségük a fantasztikus weblap elkészítéséhez, ugyanis a REST API besegített a Marvel hivatalos oldalának vallatásában. Ennek köszönhetően a legtöbb adat megfelel a kiadó hivatalos álláspontjának. Az eredmény impresszív, ha nem is teljesen tökéletes.

Az Ultimate 75th helyesen mutatja be a diagramokat és a katalógusokat a Marvel forrásait felhasználva, úgy hogy a felhasználóknak lehetősége legyen évenkénti bontásban megismerkedni a hősök történelmével. Helyenként persze vannak csúszások: például az Amazing Spider-Man sorozatot az oldal mindössze 20 részesnek tartja, noha a valóságban több mint 700-zal büszkélkedhet. Emellett a bugok sem hiányozhatnak a gyorsan összedobott projektből. Ha esetleg nagyon gyorsan szeretnél átgörgetni a Marvel történetén, akkor készülj fel arra, hogy az oldal hajlamos ilyenkor teljesen lefagyni.

Ez azonban ne vegye el a kedved. Az adatok túlnyomó többsége teljesen pontos és mindenhol rövid, mókás információk gondoskodnak a szórakozásodról. Ismerkedj meg egy igazán jó unaloműzővel!

http://ultimate75th.com/

Forrás: engadget.com

Fotó: theverge.com és gadgets.ndtv.com

Írta: Ambróz Nóra