Jump to content

Milyen édesség lesz az új Android névadója?

2014. 10. 17. 14:00

A Google tippelésre csábítja az Android rajongóit legújabb reklámjával, melyben meghallgatást rendeznek a potenciális kabalafiguráknak. A kihívásnak természetesen nehéz ellenállni. Mi még mindig a Lollipopra fogadnánk, ám számos más lehetőség is szerepel a a rövid filmecskében.

Az idén ősszel érkező 5.0-ás Android becenevével kapcsolatban már régen megindultak a találgatások. Az eddig sejtelmesen L-ként emlegetett operációs rendszer úgy látszik, hogy hű marad a hagyományokhoz és valamilyen édesség bőrébe bújik majd. Már csak az a kérdés, hogy melyikbe?

A Google, hogy tovább szítsa a heves tippelgetést egy rövid promó videót adott ki, melyben számos opciót megvillant. Lehet, hogy a Lemon Meringue Pie (citrom krémes pite) lesz a befutó? Vagy legyen inkább Lemon Drop, Lady Finger, esetleg Lava Cake?

A lehetőségek közt felmerült, hogy nem is L-betűs lesz a megoldás, hanem inkább egy újabb márkanév lesz a keresztanya. Így az Oreo neve került még elő a verseny fekete lovaként. Érdekes módon egy-két eddig hírbe hozott név kimaradt a listából, ám ez nem zárja ki, hogy Lollipop vagy Licorice legyen az új Android. Természetesen minden hamarosan kiderül, ha végre felállítja Mountain View-ban az új szobrot.

https://www.youtube.com/watch?v=AlEE3hXJe5o

Forrás: engadget.com

Fotó: flickr.com és technobuffalo.com

Írta: Ambróz Nóra