Jump to content

Árzuhanás az Apple-nél

2014. 10. 18. 20:00

Nem csalás, nem ámítás. A híresen drága, már-már sznobizmusnak tartott Apple termékek ára valóban csökken. Ha nem is túlzottan drámai a 100 dolláros mérséklés, mégis lassan megfizető kategóriába kerülnek az Apple egyes, eddig meglehetősen költséges darabjai. Az olcsóbbá váló termékek közt van az iPad Air, az iPad mini és az iPad mini 2 is.

Az új bejelentések általában azoknak is jó hírt hoznak, akik régóta ahítoznak a régebbi modellekre. Most sincsen ez másképp, hiszen az Apple is követi ezt a jól bevett üzletpolitikát. Mivel a napokban bemutatásra került az iPad Air 2 és az iPad mini 3, így ideje, hogy a kiörgedő darabok olcsóbban kerüljenek a boltok polcaira.

Miután Phil Schiller, az Apple világ körüli marketingjéért felelős vezetője bejelentette az új tableteket, azután megtette a hírrel járó másik fontos közleményt is, miszerint az eredeti iPad Air, iPad mini és iPad mini Retina kijelzővel sem tűnik még el egészen a piacról, noha újabb verziók már a jövő hét vége fele forgalomba kerülnek.

Emellett azt sem mulasztotta el kihirdetni, hogy az iPad mini, iPad mini 2 és iPad Air olcsóbbak lesznek. A fenti sorrendben egészen pontosan 250 dollár (60 000 Ft), 300 dollár (72 000 Ft) és 400 dollár (96 000 Ft) lesz az alapáruk, mely értelemszerűen 16Gb (WiFi) verziókra vonatkozik.

Kiderült ezen kívül az új darabok ára is, mely az iPad mini 3 esetében nagyjából 96 000 Ft-ról indul, míg az iPad Air 2 120 000 Ft-on kezd. (Természetesen ismét a 16 Gb-os tárhelyes, csak-WiFi változatról beszélünk.) Ahogy az már megszokott, ha 4G/LTE-t is szeretnél emellé, akkor továbbra is 130 dollárnak megfelelő összeget, nagyjából 31 000 Ft-ot kell fizetned ráadásba.

Forrás: engadget.com

Fotó: culturemob.com és ordoh.com

Írta: Ambróz Nóra