Jump to content

Nem csak azoknak a tweetjeit látod, akiket követsz

2014. 10. 19. 19:00

A Twitter bejelentése szerint ez most már mindig így lesz, azaz nem kizárólag azoknak a tweetjeit fogod látni, akiket követsz. A cég eddig kísérleti fázisba lévő, jelenleg még nem opcionális feature-je állandósul. A Twitter abban reménykedik, hogy ezáltal forgalma is élénkülni fog.

Észrevetted, hogy egy ideje már nem csak azoknak a tweetjeit látod, akiket követsz? Ehelyett elkezdtek feltűnni olyan tweetek is nálad, amiket számodra vadidegenek írtak. Nos ez sose volt bug, hanem éppen a Twitter legújabb kísérletében vettél részt, mely innentől kilép a kísérleti szakaszból.

A nagy vállalat mindig is nevezetes volt progreasszív ötleteiről, melyek közül egy ezúttal be is vált állításuk szerint. A kezdeményezés célja, hogy a Twitter szociális hálójában ne szűkülhessen be követési köröd, hanem a feature folyamatosan olyan tweeteket mutasson neked, amiket érdekesnek találhatsz. Ennek értelmében megpróbálja kifürkészni az ízlésedet, hogy minél inkább kedvedre tehessen az eddigi követésekből és a tweetjeidből kiindulva.

Noha a Twitter állandó és rendszeres felhasználói valószínűleg nyűgnek tartják inkább, mint nagyszerű újdonságnak a dolgot, az átlag user esélyesebb, hogy valóban értékelni fogja a dolgot. A Twitter saját közleménye szerint ilyen módon a kezdők gyorsabban találják meg, mit vagy kit szeretnének követni, gazdagabb felhasználói élménybne részesülnek és jelentősen aktívabbak, mint korábban. Ez részben igaz azokra is, akik máris többezer vagy legalábbis többszáz követéssel rendelkeznek.

Az egyetlen kellemetlen része az új feature-nek, hogy nem opcionális ez azonban valószínűleg kevesebb embert riaszt el, mint ahányan profitálnak a kezdeményezés előnyeiből.

Forrás: engadget.com

Fotó: upcity.com és clientcoach.blog.hu

Ambróz Nóra