Jump to content

Az Amazon évente 12 mozifilmet ígér

2015. 01. 23. 12:00

Az Amazon a mai nap folyamán bejelentette, hogy évente innentől kerek egy tucat filmmel szeretné megörvendeztetni moziba járó közönségét, illetve a Prime Instant Video előfizetőit.

Az általuk készített filmek először a mozikban lesznek láthatóak, majd a 30-60 nap lejártát követően különböző stream szolgáltatásokon keresztül lehet majd megtekinteni őket. Az évente egy tucat film kiadása ugyan kicsit ambíciózusnak tűnik, ám az Amazon szerint már 2015 vége fele megérkezhetnek az első darabok. A kreatív fejlesztés részét az Amazon Ted Hope-ra bízta.

A bejelentés éppen az után következett, hogy a múlt héten kiderült, Woody Allen is az Amazonhoz szerződött első sorozata megalkotásához. Az Amazon Studios-nak ezzel nyilvánvaló célja, hogy exkluzív tartalmaik segítségével előnyt kovácsoljanak a Netflix-szel és más rivális streamszolgáltatásokkal szemben.

Más kérdés azonban, hogy a filmrajongók többsége inkább preferál egy jó filmet, tizenkét elkapkodott, rossz helyett, ám nem kell előre elítélnünk a dolgot, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy rossz filmek sülnek majd ki az ötletből.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: ebuyer.com és digitaltveurope.net

Írta: Ambróz Nóra