Jump to content

A Fehér Ház új biztonságtechnikai ügynökséget alapít

2015. 02. 28. 12:00

Minden egyes DDoS támadás során egyre világosabbá válik, hogy a kormányoknak jobban oda kell figyelniük országuk biztonságtechnikai felkészültségére. A Fehér Ház jelenleg egy új ügynökség megalapításával szeretné orvosolni a helyzetet, melyet Cyber Thread Intelligence Integration Centernek azaz CTIIC-nek neveztek el.

Az FBI, a CIA és az NSA mindannyian foglalkoznak a problémával, ám mint ilyen szervezeteknél megszokott, gyakran külön-külön kezelik az ügyeket. Az FBI nem feltétlenül tud mindenről, amiről az NSA és vice versa. A CTIIC ezt a problémát lenne hivatott megoldani, melynek köszönhetően összekötné az ügynökségeket a külföldi cyber fenyegetéssel szemben.

A CTIIC azonban nem fog a támadásokkal személyesen foglalkozni, csak támogatja a más ügynökségek, mint a National Cybersecurity and Communications Integration Center és a US Cyber Command tevékenységét, így egy az egész kormányt reprezentáló álláspontot nyújt majd.

A különböző forrásokból származó információk kombinálásával az Egyesült Államok azt reméli, hogy a jövőben gyorsabban tudnak majd válaszlépéseket tenni az ilyen jellegű támadásokkal szemben és megfelelő sztenderdeket és eljárásokat kidolgozva hatékonyabban tudják kezelni a problémákat.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: hollywoodreporter.com és whitehousemuseum.org

Írta: Ambróz Nóra