Jump to content

A Microsoft tárgyal az AMD felvásárlásáról

2015. 06. 30. 16:00

Egy nemrégiben felbukkant híradás arról számolt be, hogy a Microsoft már tárgyalásokat folytat a chipek gyártásában élen járó AMD felvásárlásáról.

A Microsoft egy ajánlattal fordult az Advanced Micro Devices (AMD) vezetőségéhez, melynek alapján megkezdhetik a lehetséges felvásárlásról szóló tárgyalásokat.

A KitGuru beszámolója szerint az első megbeszélesekre néhány hónapja került sor. Az ajánlatban szereplő pontos számok ismeretlenek, csakúgy mint a tárgyalások végkimenetele. A KitGuru becslése szerint az AMD értéke nagyjából 1,81 milliárd dollár lehet, így könnyedén belefér egy tisztességes ár a Microsoft jelenlegi anyagi keretébe, mely 95,3 milliárd dolláros mozgásteret enged a cég költekezéseinek.

Az AMD számítógépes processzorok és GPU-k, szerverprocesszorok és sok minden más gyártásáról híres, sőt többek között az Xbox One és a PlayStation 4 konzolok chipjei is tőlük származnak. Ahogy az oldal is felhívja rá a figyelmet, amennyiben a tárgyalások végül úgy zárulnak le, hogy a Microsoft megszerzi az AMD-t, akkor rengeteg költséget megtakaríthat, hiszen mind a Microsoft, mind a Sony mintegy 100 dollárt fizetett az AMD-nek minden legyártott konzol után. Amellett azonban, hogy ezen spórolna a cég, a Microsoft ezt követően minden egyes eladott PlayStation 4 konzolból is profitálna.

Nem biztos azonban még az ügy lezárta, hiszen a Microsoft mellette többek közt a Samsung is érdeklődik az AMD felvásárlása iránt.

Forrás és fotó: vg247.com
Írta: Ambróz Nóra