Jump to content

Így telt a január az IT-Mozaikkal (2. rész)

2016. 01. 31. 16:00

2016 igen kedvezően startolt azok számára, akik az informatika szerelmesei. Egyrészt idén is megrendezésre került a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai expó (CES), ahol számtalan ígéretes kütyüt láthattunk és próbálhattunk ki, ám ezenkívül is rengeteg érdekes fejlesztésről és eseményről adtunk hírt. Most a legérdekesebbeket még egyszer csokorba szedtük. Jöjjön hát a kétrészes összefoglaló második fele:

Megismerhettük a TappLock biometrikus szuperlakatját, mely a hónap egyik legizgalmasabb kütyüje a lebegő bonsai projekt mellett, ám a régebbi kedvenceink is fejlődtek. Az Amazon Echo egyre csak okosabb és okosabb és már egy kisebb változatban is kapható. Pepper, a robotasszisztens pedig mindenféle új munkákat vállalt több mint 500 cégnél. Például telefonboltban segíti a vásárlókat tanácsaival, kellemes társaságával, de bankokban, kórházakban és iskolákban is összefuthatunk vele, ha Japánban járunk.

Kiderült, hogy 599 euróba kerül majd Oculus Rift és az is, hogy pontosan mit kapunk majd ezért a pénzért. Ezzel pedig hivatalosan is elstartolt a harc a VR készülékek piacán. Mindeközben a DARPA azon dolgozik, hogy elménkkel vezérelhessük a gépeinket.

 

S végül hírt adtunk arról is, hogy átszervezés miatt megszűnt a Sony Computer Entertainment. Feladatait az újonnan létrejövő részleg a Sony Interactive Entertainment veszi át, melynek a vezérigazgatója Andrew House lesz.

Ha esetleg kihagytad volna, akkor itt olvashatod el a két részes beszámolónk első felét, melyben még több érdekességet gyűjtöttünk össze januárból.

(Forrás: itmozaik.hu)