Jump to content

Megleshetjük hogyan landolt a Blue Origin rakétája

2016. 02. 07. 14:00

A Blue Origin New Shepard rakétájának sikeres kilövéséről és landolásáról több remek felvétel is készült, ám van egy, ami egészen egyedi rálátást, biztosit. Egy közvetlen a rakétára szerelt kamera megörökítette a landolás pillanatait számunkra a rakéta szemszögéből.

Jeff Bezos (aki egyébként az Amazon alapítója is nem mellesleg) és a Blue Origin bebizonyította, hogy a New Shepard rakéta valóban újrahasználható. Idén januárban másodszor is felszállt, majd sikeresen landolt a rakétájuk. A landolás különleges pillanatait egy különleges szemszögből vehetjük szemügyre. A rakétára erősített kamera álltál felvett hat másodperces videón tisztán látszik, ahogy kinyílik az egyik láb a landoláshoz és közben a meghajtókból felcsapnak a lángok.

A Blue Origin riválisának a SpaceX-nek is sikerült landolnia a Falcon 9-esel szilárd talajon még Decemberben. Bezos vállalata még tavaly bejelentette, hogy egy egész flotta újrafelhasználható rakétát kívánnak legyártani így a verseny hamar még ennél is kiélezettebbé fog válni. Egyébként a Falcon 9 magasabbra repült, mint a New Shepard, de ettől aligha lesz kevesebb vagy több bármelyik cég is, hiszen mindketten úttörő munkát végeznek.

(Forrás: engadget.com)