Jump to content

A SpaceX újra nekiveselkedik a tengeri landolásnak

2016. 02. 09. 16:00

A SpaceX Falcon 9-esének sikeres szárazföldi landolása után a cég mérnökei bátran vágtak neki a tengeri landolás próbájának is. Sajnos az első tengeri leszállás mégis sikertelenként kellett elkönyvelni, mert bár a landolási sebesség megfelelőnek bizonyult egy láb mégsem nyílt ki magyarázta Elon Musk egy Twitter bejegyzésében.

A sikertelen próbálkozás természetesen egy percre sem térítette el a céget a céljától és most kicsivel több, mint egy hónap után úgy néz ki újra fognak próbálkozni. Valamikor február 25.-e előtt várható a teszt a SES m-holdüzemeltető bejelentése szerint. A teszt az új SES-9 szatellit kilövésének részeként lenne végrehajtva, amit a tervek szerint ELon Musk cége szállítana, és ha nem lesz elég üzemanyaga a rakétának a szárazföldre való visszatéréshez, akkor érintene egy bázist is a tengeren.

A SES nem adott meg pontos időt az eseményhez, de az elárulták, hogy van egy tartalék kilövési dátum, ami február 25, arra az esetre, ha az időjárás vagy technikai problémák miatt az eredeti dátum meghiúsulna. Ha minden rendben megy, akkor ez egy újabb remek alkalom lesz a SpaceX csapatának, hogy beírják magukat a történelembe.

(Forrás: engadget.com)