Jump to content

A Facebook igyekszik figyelemfelkeltőbbé tenni a reklámvideóit

2016. 02. 11. 12:00

Amennyire szeret a Facebook reklámvideókat elénk pakolni a hírfolyamban, olyan könnyen át is görgethetünk rajtuk. A közösségi oldal azonban, most megpróbál tenni azért, hogy jobban magukra vonják ezek a reklámok az emberek figyelmét, méghozzá némi automatikus feliratozással.

A Facebookos videós hirdetések szerencsére elég szerények és nem túl tolakodók. Szerintünk ez jól is van így. Így is pont elég gyakran és eleget lát belőle az ember, de legalább levannak, némítva még mi úgy nem döntünk, hogy minket is érdekel, mi folyik ott. Ez praktikus, mert nem csapnak nagy zavaró zajt. Viszont nem túl figyelemfelkeltő és nem is igazán tudni mit akarnak nekünk mutatni, ha egyszer csak a képeket látjuk hang nélkül. Ezért a Facebook azt találta ki, hogy feliratozná a reklámvideókat automatikusan, így jobban tudhatnánk, mit akar tőlünk a videó anélkül, hogy rákattintanánk.

Azért nem kell még nagyon megrémülni, ugyanis még eltarthat, egy darabig mire a marketinges tesztcsoportoktól kikerül a nagyközönség elé az újítás. Azt is el kell ismerni, hogy ez még mindig egy barátságos megoldási kísérlet arra, hogy a hirdetők utolérjék a tekintetünket a marketingjükkel és ráadásként még a hallássérülteknek is megkönnyítené ezeknek a videóknak a fogyasztását.

(Forrás: engadget.com)