Jump to content

Windows programokkal bővül az Internet Archive gyűjteménye

2016. 02. 11. 16:00

Az Inrernet Archive már éveket töltött el a múlt digitális tartalmainak összegyűjtésével, rendezésével és tárolásával. Mostanra elmondható, hogy több millió weboldal, szöveg, videó és képtöredék megtalálható a gyűjteményükben, de az utóbbi időben elkezdték szoftverekkel is kibővíteni.

A szoftverek között szerepel 2400 DOS játék, ami elérhető játszható formában a böngészőnkből.  Ehhez hozzácsaptak még 1000 programot a Windows 3.1. Szoftverkönyvtárába. A túlnyomó többsége ezeknek a programoknak is játék, mint például a Taipei és a Ski Free, de rengeteg más emlékezetes programot is megtalálunk itt. Van egy kurátori gyűjtemény is az úgynevezett „Windows Showcase”, ami az utóbbi 20 év legismertebb programjait és játékait tartalmazza.

Mindezt Boris Gjenero EM-DOSbox emulátora tette lehetővé, ami a Windows futtatási környezetét JavaScript kóddá alakítja és ezt már a böngészőnk is értelmezni tudja. Úgy tűnik semmi sem áll az útjába, hogy hamarosan újabb és újabb Windows programokat adjanak hozzá az Inernet Archive gyűjteményéhez.

(Forrás: engadget.com)