Jump to content

Bemutatjuk a világ legnagyobb Rubik-kockáját

2016. 02. 14. 13:00

Tony Fisher egy igazi Rubik-kocka rajongó. A YouTube csatornáján számtalan érdekességet mutatott már be eddig is a kirakós játék szerelmeseinek, de most valami igazán naggyal lepte meg a közönségét. A jelek szerint elkészítette a világ legnagyobb Rubik-kockáját.

Azért csak a jelek szerint, mert hivatalosan csak akkor számít a legnagyobbnak, ha a Guinness is elismeri világrekordként. Ez még várat magára, de Tony bizakodó, mert bár már van egy ennél nagyobb kocka, de az nem egy működő darab. Az övé viszont egy 100 kilós, de némi kis izommunkával teljesen tökéletesen játszható Rubik-kocka. A monstrum elkészítése néhány hetet vett igénybe és az eredményről egy videót is posztolt nekünk, amin alább meg is csodálhatjuk működés közben a nagy(szerű) játékot.

Kérdés ugyan miért akarna bárki is egy hatalmas játékkockát építeni. Tony elmondása szerint két okból készítette el remekművét. Egyrészt a mi szórakoztatásunkra, másrészt nagyon szeretne bekerülni a Guinness Rekordok könyvébe. Mi drukkolunk neki.

(Forrás: mashable.com)