Jump to content

Már közel a nagy Vaio, Toshiba és Fujitsu egyesülés

2016. 02. 16. 16:00

Egy ideje már keringenek pletykák a három nagy Japán PC-gyártó, a Vaio, a Toshiba és a Fujitsu szándékáról, hogy egyesítsék számítástechnikai részlegeiket egy időre. Most a Bloomberg meg is tudta ezeket a pletykákat erősíteni hála Hidemi Moue a Vaio anyavállalat vezérigazgatójának köszönhetően.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor a cégek már igen közel állnak a megállapodáshoz. A jelek szerint már akár március végén aláírhatják a szükséges szerződéseket, amik megpecsételnék az együttműködést. Az új cég (amit valószínűleg majd Vaio néven emlegethetünk) fogja birtokolni a Japán piac több mint 30%-át, ami több lenne, mint a jelenlegi vezető Lenovo részesedése.

Külön-külön mindhárom cég komoly visszaesést mutatott az utóbbi időszakban, így hát érthető, hogy az egyesüléssel mindenki csak jól jár. Ráadásul, ha sikeres lesz az együttműködés, a közös erőforrásokkal már ismét komoly kihívói lehetnek majd az iparági riválisaiknak. Reméljük, mi felhasználók ezekből a változásokból csak annyit fogunk észrevenni, hogy nagyszerű eszközök fejlesztésével lepnek meg minket ezek a cégek.

(Forrás: engadget.com)