Jump to content

Ezek voltak az IT Mozaik legizgalmasabb hírei februárban

2016. 02. 29. 13:00

Februári összefoglalónkban még egyszer összeszedtük kedves olvasóinknak, az elmúlt 4 hét legfontosabb és legizgalmasabb híreit, hogy biztosan ne maradj le semmiről, ha minket olvasol.

A február is izgalmasan telt. Rengeteg érdekes és fontos információval lehettünk gazdagabbak most is, ha minden nap követtük az IT Mozaik híreit. Van néhány hír azonban, amit érdemes külön is kiemelni, hogy biztosan ne maradjon le róla senki:

Az első ilyen, hogy februárban került megrendezése a Mobil World Congress (MWC). Itt számtalan remek mobilkészülék között bemutatásra került a Samsung Galaxy S7 és S7 Edge. Aminek mi magyarok talán még ennél is jobban örülhetünk, az a Telekom bejelentése: Jön az ingyen telefonálás az új Immr szolgáltatással, amit ráadásul kis hazánkban élő ügyfeleik az elsők között próbálhatnak ki.

A hónap másik nagy port kavart híre a San Bernardinoban lövöldöző terrorista iPhonejának ügye. Az Apple kontra FBI (azaz nagy informatikai cégek kontra USA kormánya) összecsapás azonban még messze jár a végétől. Most még homályos az is, hogy az ügy végkimenetele végül lesz-e és ha igen akkor milyen hatással az eszköztulajdonosok adatainkat hozzáférhetőségére.

Mindeközben 500 másik oldal mellett Indonéziában letiltották a Tumblr oldalait is, azok pornográf tartalma miatt. Hivatalosan is megerősítették a nagy Vaio, Toshiba és Fujitsu egyesülést. A Google pedig megadta a kegyelemdöfést a Flash-nek.

A Facebook szerelmesei is örülhettek most, hogy kifinomultabban lájkolhatnak és a Messenger app is sokkal praktikusabb lett.

Aki, pedig a játékvilágban várt valami igazi újdonságra, annak pedig az IBM tett nagyszerű gesztust a Sword Art Online: The Beginning című VRMMO bejelentésével.

(Forrás: itmozaik.hu)