Jump to content

Hasznos új funkciókkal bővül a Google Photos

2016. 03. 02. 16:00

Ha gyakran használjuk képek szerkesztésére a Photos szolgáltatást, akkor már nekünk is feltűnhetett, hogy néhány igen fontos lehetőség hiányzik. Szerencsére ezeket most pótolja a Google számunka.

Az, hogy a Photos különvált a Google+ szolgáltatásától olyan előnyökkel járt, mint például Jobb keresőalgoritmus vagy végtelen tárhely a tömörített fotóknak. Amit nagyon lehetett mégis hiányolni az a Google+ fotószerkesztő eszköze a Snapseed. Bár a Snapseed még most is elérhető önálló Android appként, de hála a Google Photos fejlesztésének nem kell feltétlen a letöltéséhez folyamodnunk ezután, ha hiányolunk bizonyos képszerkesztési lehetőségeket.

Mostantól a Google Photos használata közben bátra válthatunk például a képek között és a rendszer menteni fogja a változásokat. Amikor készen vagyunk a szerkesztéssel elég ráklikkelni a „Done”-ra vagy a „Revert to Original”-ra, ha úgy döntünk, hogy nem tartjuk meg a módosításokat. Végre több lehetőséget kapunk a képeket méretre vágni és a képarány kiválasztására is legyen az 4:3 vagy 16:9.

A fejlesztéseket tartalmazó frissítések még nem érkeztek meg a Photos okostelefonokra szánt verziójára, de már aligha kell erre sokat várni.

(Forrás: engadget.com)