Jump to content

A Google következő kampusza úgy néz ki, mint egy kemping a jövőből

2016. 03. 15. 13:00

A Google már régóta javítgatja, tökéletesítgeti a nagy terveit az új komplexumához és a jelek szerint nem is eredménytelenül.

Bár egy ideje nem érkeztek új információk, de a Google még mindig tervezi egy szép nagy zöld kampusz építését (közvetlenül a Googleplex mellé). Most néhány új részletre fény is derült a cég terveiből, melyeket belepakoltak egy 45 MB-os pdf-be, ami bárki számára elérhető. Akár ide kattintva bele is merülhetünk, ha szeretnénk.

A Google mérnökei olyan szerkezeteket igyekeztek tervezni melyek mindinkább megpróbálnak a környező természetbe illeszkedni. Ebből kifolyólag nem felhőkarcolók terveit láthatjuk, hanem sokkal inkább alacsony sátortetős építményeket. Innen a kissé kempingezésre emlékeztető táj. A komplexum maga összesen mintegy 600 000 négyzetméter területet foglal majd el, beleértve a 45 000 négyzetméternyi belső tereprendezést, megtartva rengeteg zöld övezetet. Ami pedig külön örvendetes lehet, ha hihetünk a pdf-ben szereplő képeknek, hogy egy külön görkorcsolyapálya is helyet kap.

(Forrás: engadget.com)