Jump to content

Már mobil és vezetékes számokat is hívhatunk a Skype webes verziójával

2016. 03. 15. 10:00

Komoly frissítést kapott a Skype böngészős verziója, aminek hála végre valós alternatívát jelent a telepíthető Skype programmal szemben.

A Skype web-alapú verziójának nagy előnye, hogy nem kell telepíteni. Sajnos ez idáig ezért az előnyért cserébe le kellett mondanunk néhány igen hasznos funkcióról, amit a program telepített verziójánál már megszokhattunk. Szerencsére a fejlesztők úgy döntöttek helyzetbe hozzák a böngészős változatot is azzal, hogy elérhetővé tesznek korábban hiányolt funkciókat. Ilyen például, hogy mostantól a webes kliensből is kezdeményezhetünk hívásokat mobil és vezetékes telefonszámokra. Ez jelentős előrelépés, mert eddig csak más Skype-felhasználókkal tudtunk így elérni.

A böngészős változat megkapta a praktikus vendég funkciót is, ami lehetővé teszi, hogy olyanokat is meghívjunk beszélgetésre, akiknek nincs Skype fiókjuk. Ezeken felül is történt még néhány apró finomítás. A YouTube linkeket mostantól a beszélgetési ablakban is lejátszhassuk és az értesítési üzenetek segítik, hogy ne maradjunk le egy üzenetről se, ha nem szeretnénk.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a tavaly nyáron debütált böngészős Skype végre igazán használhatóvá érett. Érdemes adni neki egy esélyt.

(Forrás: engadget.com)