Jump to content

Új algoritmust kap az Instagram a bejegyzések rendezéséhez

2016. 03. 16. 16:00

A kép-orientált szociális hálózat hamarosan megreformálja a hírfolyamát ráadásul úgy, hogy ez nagyon, de nagyon a Facebook-os módszerre fog minket emlékeztetni.

Jelenleg az Instagram hírfolyamába idő alapján rendezve kerülnek, be a tartalmak, ez azonban egyre kevésbé tűnik hatékonynak, ahogy a felhasználói tábora bővül az oldalnak. Egyszerűen lemaradjunk mindenről, ami esetleg érdekelne is minket, mert elveszik a gyorsan érkező újabb és újabb posztok között.

Erre lehet megoldás egy új algoritmus, ami bizonyos értékek, szempontok alapján tesz előrébb vagy hátrébb valamit a hírfolyamunkban így biztosítva, hogy ne maradjunk e semmiről, ami minket érdekelhet. Ez egy az egyben a Facebook-os priorizált hírfolyamnak tűnik első hallásra, de ez nem is fontos, ha valóban növeli a hatékonyságot és kényelmesebbé teszi a felhasználók életét.

Az újdonság majd csak a következő hónapokban fog megjelenni és kezdetben csak kevés felhasználónál. Az Instagram fokozatosan szeretné bevezetni az új hírfolyamot és alaposan kielemezni a kezdeti tesztalanyok visszajelzéseit az újítással kapcsolatosan.

Persze nem véletlen ez a nagy óvatosság. A posztok rendezése segítheti az alkalmi Instagram felhasználókat, de ugyanakkor másokat meg elidegeníthet, ha bizonyos posztokat nem látnak majd pont az új rendezés miatt.

(Forrás: engadget.com)