Jump to content

Boldog Születésnapot, Kedves Twitter!

2016. 03. 21. 12:00

Már 10 éve használhatjuk a Twitter mikroblog-szolgáltatást, hogy maximum 140 karakteres tweetjeinkkel bombázzuk szét mindazokat, akik követni mernek.

Nagy mérföldkövet ért el ma a Twitter. Éppen 10 éve, hogy március 21-én kiröppent az első kis kék madár. Azóta a Twitter rengeteg ember számára vált meghatározó tényezővé. Egy helyé ahol életük pillanatait, számukra fontos dolgokat oszthatnak meg más emberekkel a világ minden tájáról.

Az elején rengetegen kételkedtek abban is, hogy a 140 karakteres üzenetküldési limittel működő Twitter egyáltalán életképes lesz, nemhogy Facebook konkurens. Pedig az lett. Már több száz millió tweet bejegyzésen van túl a közösség.  Nem csak, hogy gyakorlatilag minden híres ember és médiaszemélyiség rendelkezik mára már Twitter fiókkal (és használja is aktívan), de a nagy cégektől az apróbb vállalkozásokig is mindenki igyekszik meglovagolni azt a hatalmas marketing potenciált, amit ez a felület jelent.

A kis kék madárkának az érdemeit azért néha elhomályosítja a nagy kék testvér. A Facebookhoz képest a Twitter kevesebb és korlátozottabb lehetőségeket kínál a felhasználói számára. Mégis megvan a maga törzsközönsége és sokan praktikusabbnak találják céljaikhoz, mint a Zuckerberg által megálmodott közösségi hálót. Reméljük, hogy ez így is marad és megőrizve egyediségét 10 év múlva is Twitter lesz a Twitter.

(Forrás: twitter.com)