Jump to content

Virtuális földkörüli utazásra invitál minket a Jaunt nevű startup

2016. 03. 23. 13:00

Semmi sem fogható ahhoz az élményhez, amikor a saját két szemünkkel láthatjuk a világ legszebb helyeit, de azért egy 360 fokos videóval tett virtuális kiruccanás se olyan rossz.

A Jaunt nevű startup, pedig pontosan egy ilyen lehetőséget kínál számunkra. A cég célja egy csomó magával ragadó filmszerű VR videó készítése, amit aztán a leendő lelkes felhasználóik ámulva-bámulva csodálhatnak meg. A Jaunt-nak már parnere is akadt a Mountain Travel Sobek utazási iroda személyében. Azt tervezik, hogy különböző kalandtúrákról készítenek anyagot, amit aztán a Jaunt platformján virtuális valóságként bárki újra átélhet. Azok alapján, amit az iroda ígér, lehetőségünk lesz hegyet mászni és túrázni, megtekinteni a világ olyan pontjait, nevezetességeit, amiket mi magunk, személyesen talán soha nem láthatnánk.

AZ első bemutatkozó videója a cégnek Peruban lett rögzítve. Egy kis magaslati barangolás az Andok hegyláncnál, amit kapunk. Egy kis vendéglőtől fogunk elindulni, hogy aztán elérjük Machu Picchu-t az egykori Inka Birodalom romvárosát. A videó elérhető a Jaunt app segítségével, amit letölthetünk iTunes-ról, Google Play áruházból vagy a Gear VR-ral. Nincs feltétlen szükség VR fejesre, a 360 fokos videó simán megtekinthető telefonunk segítségével is. Kellemes túrát kívánunk.

(Forrás: engadget.com)