Jump to content

A Facebook felveszi a harcot az „utánzókkal”

2016. 03. 24. 12:00

Az online zaklatás önmagában is elég rossz, de van olyan elvetemült, aki ezt még a Facebookos profilunk lemásolásával tetézi. A közösségi oldal most segít a védekezésben.

Sok olyan nem éppen jóindulatú ember akad, aki mások profiladatait leutánozva, egy hamis felhasználói fiókot hoznak létre. Ilyenkor általában nem éppen a lemásolt személyazonosság előnyére váló dolgokat tesznek közé, ami végső soron beleillik az online zaklatás gyűjtőkategóriájába. A Facebook éppen ezért egy új funkciót tesztel, egy automatikus figyelmeztető rendszert, ami értesít minket, ha valaki utánozni próbál minket a közösségi oldalon.

Az új rendszert már november óta teszteli a Facebook, továbbá kísérleteznek egy olyan funkcióval is, amivel megjelölhetjük a helytelen tartalmakat (például bosszúból felrakott pornográf képeket).

Ezek a fejlesztések rendkívül fontosak lehetnek az online zaklatás elleni küzdelemben. Különösen fontos lehet ez az olyan régiókban, ahol akár a közösség ki is közösíthet valakit az ilyen ártó szellemek miatt. Ideális esetben az új funkciók segíthetnek csökkenteni a visszaélések számát vagy legalább az okozott kárt mértékét.

(Forrás: engadget.com)