Jump to content

Gyerekeknek szánt projekteket mutatott be a Kickstarter

2016. 03. 27. 16:00

A Kickstarter egy speciális STEM eseményt rendezet a brooklyni központjánál, ahol különféle eszközöket mutattak be, amelyekkel gyermekink programozni tanulhatnak.

A rendezvény színes és szórakoztató programot kínált akár az egészen kicsi 3 éves gyermekek számára is. A STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics, korábban SMET) egy olyan oktatási kezdeményezés, amit a Kickstarter vállalata szíves örömest támogat. Fontos, hogy a gyermekeket elindítsuk a kreativitás útján és hogyan lehetne ezt jobban megvalósítani, minthogy szórakoztató, de egyben készségfejlesztő játékokat biztosítunk számukra. Ez a kreatív küldetés pedig a Kickstarter csapata számára is nagyon fontos.

A rendezvényen sok érdekes projekt képviseltette magát. Például a Kickstarteren még mindig elérhető Cubetto és még néhány hamarosan elkészülő termék. Ami közös volt ezekben a változatos projektekben, hogy mind valamilyen módon a gyermekek számítógépes tudományokra való oktatását segítik. Reméljük még sok hasonló rendezvénybe fogunk belebotlani a közeljövőben.

(Forrás: engadget.com)