Jump to content

Tech óriások tettek ígéretet a nemek közötti bérszakadék bezárására

2016. 08. 28. 10:00

A női esélyegyenlőség napjának alkalmából ünnepi bejelentést tett Obama elnök, miszerint 29 nagy amerikai munkáltató kötelezte el magát írásban a férfi-női bérszakadék felszámolása mellett.

Sokan ígértek már sok félét, amikor a nők és a férfiak bérezése közötti szakadék felszámolásáról volt szó, de most talán tényleg lesz látványos eredménye az idei női esélyegyenlőség napján alárt kezdeményezésnek. Az ünnepélyes (White House Equal Pay Pledge) nyilatkozat olyan nagy tech cégek (szám szerint 10) képviselői kanyarintották alá, mint az Apple, a Facebook, a Microsoft, az Intel vagy az IBM.

Igaz, a Facebook és a Microsoft már korábban deklarálta, hogy náluk nincs bérszakadék a nemek között, de azért egy kis megerősítés Obama elnöktől biztosan nem fog ártani ezen állítások hitelességének. A kiáltványhoz az Akami Technologies, a Dropbox, a LinkedIn, a MailChipm és a MuleSoft csatlakozott még a fenti nagyobb, de szintén a technológiában érdekelt cégeken felül. Igazából, csak egy cég maradt gyanúsan távol a kezdeményezéstől. Bár az Amazon is kijelentette korábban, hogy náluk a férfiak és a nők bérezése egyenlő, így végül is az állásfoglalás náluk is megvolt ebben a kérdésben.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)