Jump to content

A Facebook és a YouTube eltávolítja a ’Tide Pod Challenge’ videókat

2018. 01. 19. 06:48

Ki gondolta volna egykor, hogy 2018-ban az emberi társadalomnak beavatkozásra lesz szüksége, hogy megakadályozza az embereket a mosókapszulák elfogyasztásában?

A ’Tide Pod Challenge’ néven elhíresült emberiség szégyene arról szól, hogy rendkívül intelligens emberek felveszik magukat videóra, amint mosókapszulát csemegéznek, hogy aztán ezt megosztva másokat is hasonló gasztronómiai kalandokra bátorítsanak. Nem csodálnánk, ha az ilyen kezdeményezések hallatán a NASA fogná magát és lehúzná a redőnyt, mondván francba az egész űrgyarmatosítással, az emberiség megérett a pusztulásra.

Persze nem mindenki látja olyan sötéten a helyzetet, mint mi. A CNN szerint a YouTube és a Facebook például elkötelezte magát, hogy eltávolítsa a platformjairól az összes Tide Pod Challenge videót, mivel úgy tűnik, hogy az emberekben nem lehet megbízni, hogy nem próbáljak meg kinyírni magukat poénból.

Normális esetben csak néhány szerencsétlen flótás nézte volna a cukorkára emlékeztető mosókapszulákat elcsámcsogni való finomságnak, de hála a #TidePodChallenge felhívásnak egy sor követjük is akadt. Kérdés, hogy ez inkább annak a jele, hogy többet kéne globálisan fordítani az emberek mentális fejlesztésére, vagy hogy a Tide termékfejlesztői súlyosan alábecsülték a fogyasztói társadalmak polgárainak önpusztító hajlamát? Mindenesetre a vonatkozó hastagek és videók eltávolítása legfeljebb tüneti kezelése az elkeserítő helyzetnek.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Tide)