Jump to content

Nem kapja meg a Fehér Ház adatait az AT&T a Time Warner egyesülésről

2018. 02. 21. 01:43

A bíróság elutasította az AT&T arra irányuló kérelmét, hogy a Fehér Ház adja ki nekik a rendelkezésére álló információkat a Time Warner összeolvadással kapcsolatosan.

Se a kérés, se a bírói döntés nem igazán meglepő. Miután a DOJ tavaly novemberben pert kezdeményezett, hogy megakadályozza a 85 milliárd dolláros AT&T és Time Warner összeborulást, a telekommunikációs vállalat szerette volna kideríteni, hogy mennyire érintett a dologban a Fehér Ház. A cégnek jó oka volt azon tűnődni, hogy vajon mennyiben terelhette feléjük a DOJ figyelmét a Trump adminisztráció, tekintve hogy az elnök milyen mértékben ellenezte az összeolvadást a 2016-os kampányának idején. Természetesen az ilyen dolgokat nem olyan egyszerű kideríteni. A szövetségi bíróság elutasította az AT&T kérelmét, hogy adjanak ki minden vonatkozó, a DOJ és a Fehér Ház közötti kommunikációs anyagot.

Az AT&T vélhetően bizonyítékként szerette volna felhasználni ezeket a felvételeket, hogy Trump elnök keze is benne volt az összeolvadás megakadályozásában, s ezt felhasználva megtámadni a DOJ korábbi határozatát. Már csak az a kérdés, hogy ezek után ennyiben marad-e a dolog, vagy még tartogatnak meglepetéseket az AT&T jogászai?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)