Jump to content

Így készült a Trónok harca eddigi legkidolgozottabb csatajelenete

2016. 06. 21. 16:00

A 6. évad 9. része pontosan azt hozta történetben, amire számítani lehetett, de a vizuális effektek orgiájától így is leesett az állunk. Spoiler Alert!!!

Ha naprakészen követjük a George R. R. Martin nagy sikerű regénysorozata alapján készült HBO sorozatot, akkor valószínűleg még mindig a tegnapi rész eseményeinek hatása alatt vagyunk. A fattyak csatája (The Battle of the Bastards) című rész már nevével sem kívánta véka alá rejteni, hogy mire is számíthatunk ebben a részben. Könnyen lehet, hogy semmi meglepetés nem ért minket az egész egy órás rész alatt, de mégsem unatkoztunk egy percet sem. Évadról évadra látszik, hogy egyre több pénz és figyelem jut a csatajelenetek kidolgozására és ennek a tegnapi epizód az eddigi abszolút győztese. Azt mindenki tudta (de legalábbis sejtette, mert azért ez mégis csak egy GoT), hogy Ramsy Bolton fogja a rövidebbet húzni, de azt csak remélni merhettük, hogy ilyen látványos lesz.

Nem titok, hogy a látványos jelenetek mögött, ma már komoly számítógépes utómunka is meghúzódik. A Deresért folyó ütközet megalkotásánál se volt ez másként, amiről egy a kulisszák mögé kalauzoló kis videót is közreadott a HBO, amit alább meg is tekinthetünk. Azért nem minden VFX. Például az ellenféllel lóháton konfrontálódó Havas az teljesen valós jelenet.

(Forrás: engadget.com)