Jump to content

Dél-Korea közlekedési táblákkal próbál hatni a telefonzombikra

2016. 06. 27. 16:00

Mindig is akadtak emberek, akik elvarázsoltan, se lát se hall módon közlekedtek, amin az okostelefonok csak rontottak, de Dél-Korea reméli, hogy megvan a megoldás.

Dél-Korea nagy ötlete, hogy speciális közlekedési táblákkal figyelmezteti az embereket. A táblák üzenete valami olyasmi lehet, hogy „fiam, ha itt nyomkodod a telefonod, akkor bizony elcsapnak”. A táblákat Szöul 5 okostelefon-helyzet szempontjából leginkább balesetteljesebb gyalogos-átkelőhelyénél tesztelik. Az elmélet az, hogy az emberek gyakrabban néznek fel a táblákra a telefonból, minthogy elcsapná őket egy autó.

Na most ez az bekezdés ahol bele kéne menni abba, hogy mik is a várható eredmények ettől a megoldástól és milyen effektivitásra számítanak az ötlet megálmodói. De hát ez egy vicc nem? Ezt bárki is komolyan gondolta, hogy ez egy jó megoldás és nem csak kidobtak némi pénzt pár haszontalan látszatmegoldásként szolgáló táblára? Aláírom, nem vagyok szakember és biztos nem értek hozzá, de szerintem, aki nem néz fel a telefonjából és nem hallja meg a közeledő járműveket, azt egy ilyen kihelyezett tábla se fogja megmenteni. Egyrészt persze elkeserítő, hogy az emberek ennyire suták, de lépjünk túl azon, hogy egy ideális világban ennek problémának léteznie se kéne és lássuk, be hogy ez egy ostoba haszontalan megoldás, aminél még az is effektívebb lenne, ha vasúti sorompókat tennének ki a gyalogosátkelőknél a telefonfejűek elé.

(Forrás: techcrunch.com)