Jump to content

Az Alibaba bezúzta az előző egy napos online vásárlás rekordját

2017. 11. 12. 17:33

Ha bizonyítékot szeretnénk, hogy az internetes vásárlások eddig soha nem látott méreteket öltenek, akkor itt rögtön találhatunk is egyet. A kínai e-kereskedelem nagyágyúja, az Alibaba megerősítette, hogy egy nap alatt nagyobb online forgalmat bonyolítottak, mint előtte bárki, bármikor.

A rekord méretű eladást az Alibaba éves Singles’ Day Sales eseményének hála született meg és összesen 25,3 milliárd dollárt hozott a konyhára az óriásvállalatnak. Csak miheztartás végett, hogy lássuk merre is tart ez az ágazat: Tavaly ilyenkor ugyanez az esemény „csak” 18 milliárd dollárt eredményezett.  Ez azt jelenti, hogy az idei évben a vállalat csaknem ráduplázott az előző évi eredményére.

A rekordnak nem csak az Alibaba örülhet, ugyanis egy ilyen mértékű forgalom, már elég jelentős, hogy hatással legyen egy adott ország valutájára is. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy egyik napról a másikra Kína valutája erősödött az amerikai dollárral szemben. További pozitív hatása a rekordnak, hogy jelentősen hozzájárult Kína egyébként is dinamikus növekedést mutató online forgalmához.

Az esemény sikeréhez nem csak a jól megszervezett reklám járult hozzá, de az időzítés is tökéletes volt. Majdnem fekete péntek lévén az emberek már készen álltak a költekezésre, csak egy hely és jó ajánlatok kellettek nekik, ahol elkölthetik a pénzüket.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Alibaba)