Jump to content

Idén már Meltdown és Spectre mentes Intel CPU-kat kapunk

2018. 01. 26. 15:34

Befutott az Intel 2017 negyedik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentése, ami mellől persze nem maradhatott el a Meltdown és a Spectre biztonsági rések miatt magyarázkodás.

A Meltdown és a Spectre javítások az Intel ígértének megfelelően lassan minden érintett platformot elérnek a hónap végére, de ez persze nem feledteti el senkivel sem az elmúlt hetek egyik legnagyobb botrányát, na és persze a céget sem mentik meg a rá váró perek sokaságától, nem is beszélve az azok nyomán várható pénzügyi terhektől. Természetesen az Intel a jövőben szeretné magát és a világot is megkímélni a hasonló incidensektől ezért kijelentették, hogy megvan a Meltdown és a Spectre javítás és az ez után érkező processzorok esetében már elve hardveresen is ki fogják küszöbölni ezeket a biztonsági réseket.

A botrány kirobbanása óta az Intel először beszélt a hardveres javítás lehetőségéről. Ez persze egy csomó újabb kérdést fel fog vetni, kezdve a processzoraik várható teljesítményével az új processzorok piacra kerülésének idejéig. Nem lennénk meglepve, ha az eredeti tervekhez képest lassabb processzorokat kapnánk és azokat is valamivel később. Mindenesetre az Intelnek nagyon oda kell most figyelnie majd a processzorainak biztonságra, mert egy ilyen botrány se tesz jót, hát még, ha becsúszna még egy hasonló.

(Forrás: wired.com Kép forrása: wired.com)