Jump to content

Sharkoon Rush Core teszt

2014. 08. 01. 20:28

Első tesztünkben egy olcsó árkategóriában versenyző gamer fülest mutatunk be. A Sharkoon Rush Core már a megjelenésével megnyert minket, és rendkívül jól teszi a dolgát éles helyzetekben is.

A Sharkoon Rush Core egyszerű, fekete dobozban érkezik, ennél többet nem is lehet elmondani a csomagolásáról, látszik rajta, hogy nem prémium-kategóriás termékről beszélünk. A dobozban a headset mellet találunk egy kis szövetszütyőt is, melybe belepakolhatjuk új fülesünket, ez mindenképpen kedves gesztus a gyártó részéről, nem gyakran látni ilyet ebben az árkategóriában, vagy úgy általában a gamer headsetek körében.

Maga a headset elég jól néz ki, a hangszórókat borító műanyag fehér, míg minden más elem fekete színt kapott, amivel mindenképpen kicsit extravagánsabbnak mondhatjuk versenytársainál. A kábel 2.4 méter hosszú, ez teljesen megfelelő hosszúság, arra néha figyelni kell, hogy nehogy ráguruljunk a forgószékkel. A kábelen található egy kis vezérlő is, mellyel a hangerőt tudjunk állítgani valamint a mikrofont ki -és bekapcsolni. A felső részét fekete műbörhöz hasonló anyag borítja, és a RUSH felirat olvasható felülről, ráadásul a széleinél varrás látható teljes hosszában, igencsak megnyerően fest. A már említett fehér műanyagokkal viszont már nem ilyen jó a helyzet, lerí róluk, hogy olcsó és könnyen törhető anyagról van szó, ezért azt ajánlom mindenki vigyázzon rá, mert a leejtéseket valószínűleg nem hálálja meg.

A mikrofonra semmi panaszunk nem lehet, szép, tiszta hangot ad. A hangszórótól semmi csodát nem kell várni, teljesen dobozhangja van, basszusra ne is számítsunk, de végzi a dolgát és ebben az árkategóriában ez a legjobb amit el lehet mondani róla. A fülünkkel érintkező részt puha szivacs borítja, melyen ugyanaz a fekete műbőr borítás található, ami a pánton is jelen van, viselése hosszabb távon sem válik kényelmetlenné, és ami még fontosabb: beleizzadni sem olyan könnyű.

Összességében jó kis headsetről beszélünk, ami semmivel nem emelkedik ki különösen vetélytársai közül, leszámítva talán a szép dizájnt, ettől függetlenül nyugodt szívvel tudom ajánlani. Jelenleg 5000 forint körüli összeget kell kicsengetnünk érte a hazai webshopokban.