Jump to content

Jövőre már a Hondákban is Tegra és Android lesz

2014. 10. 04. 16:00

Ha már minden létező hordható dolog lehet okos, miért ne legyen az autód is? Legalábbis ezt a gondolatmenetet követi a Honda és szereli fel jövő évi sorozatát Androiddal. Mit gondolsz melyik modellek lesznek az elsők az úttörő okosautó szériában?

Ha azt tippelted, hogy 2015 Civic, Civic Tourer és a CRV nyitják majd a sort, akkor gratulálunk, egy próféta veszett el benned. Valóban ezek a járművek lesznek az első hírvivői a Honda okosautó sorozatának. A Google eredetileg mobilokra szánt operációs rendszere kissé átlalakítva sztenderd felszerelés lesz az autókban, melyhez a támogatást az Nvidia biztosítja.

GPU óriás bejelentése szerint a Honda Connect lesz az első olyan rendszer, mely az Androidot egy Tegra chipseten, autóban futtatja. Az Nvidia-tól tudjuk továbbá, hogy a Connect egy 7”-os személyreszabható érintőkijelzőn prezentálja majd magát, mely nagyban hasonlít az okostelefonokon és tableteken már megszokott változatokra. A vezérlés itt is mozdulatokkal történik: simítások, érintések és a zoomolás bevett rutinja szerint zajlik majd a dolog. Sőt az app store-ban is készülnek már az újonnan felmerülő igények kiszolgálására, melyeket az Ice Cream Sandwich-alapú új rendszer indukál. Számíthatsz rá, hogy hamarosan részletek is napvilágra kerülnek az Android Auto-val kapcsolatban.

Forrás: engadget.com

Fotó: cnet.com és pakwheels.com

Írta: Ambróz Nóra