Jump to content

A HTC Nexus 9 tablet feltűnése egy fotón

2014. 10. 07. 18:00

Az @upleaks nemrégiben egy érdekes képet tett közzé, mellyel kapcsolatban az is felmerül, hogy szándékosan elcsöppentett információ. A fotón a Nexus 9 tablet látható, melyet eddig a homály fedett. A HTC által gyártott táblagépről azonban ennél többet is megtudhatsz.

Az @upleaks szinte megingathatatlan bizonyítékokkal támasztotta alá, hogy a Google-nek valóban szándéka kiadni egy a HTC gyártósorain készülő új tabletet, a Nexus 9-et. Az FCC eseményeiről szóló beszámolóban ez a komoly hírértékkel rendelkező kép messze a legérdekesebb.

Hogy mi látszik? Tisztán kivehető a Nexus és a HTC márkajelzés is a hátlapon, mely valamiféle tapadósabb műanyag borítással rendelkezik, akárcsak a Nexus 5. Emellett megerősítés lehet az az információ, miszerint a HTC egyik tablete egészen hasonlít az eddigi Nexus 9-ről szóló pletykákhoz, ám mindössze egy kizárólag Wi-Fi-s variánsa bukkant eddig fel az FCC-n.

Ezt már csak egy igazi perdöntő infóval tudjuk megfejelni: az NVIDIA az elmúlt hónapban bíróság elé vitt egy ügyet, melyből kiderült, hogy a HTC egy Nexus tableten dolgozik, melybe Tegra chip kerül. (nagyon valószínűleg egy 64-bit K1) A Google feltehetően arra készül, hogy a Nexus 9 (és a szintén csak pletykák szintjén ismert Nexus 6 készülék) lennének az elsők, melyek Android L-lel kerülnek kiadásra. (Ez ugyanis támogatja a 64-bites CPU-kat).

Annyi bizonyos, hogy mindenre hamarosan fény derül és a Google eddigi üzlet politikáját ismerve nem számíthatunk most sem kevesebbre, mint egy a középkategória csúcsán álló (ha nem jobb) Nexus készülékre egészen emberi áron.

Forrás: engadget.com

Fotó: droid-valley.com és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra