Jump to content

A Tempescope – lásd, milyen idő lesz holnap

2014. 10. 10. 15:00

A Tempescope egy roppant érdekes, időjárás-előrejelző találmány, mely nem egyszerűen közli veled a holnapra várható viszonyokat, hanem képes azokat bemutatni. A tökéletes szemléltetés érdekében fizikailag megkreálja a szerinte várható időt, neked már csak el kell döntened, hogy az így szerzett tapasztalatok szerint dupla pulcsi kell vagy beéred eggyel is megfagyás nélkül.

Újabb kissé felesleges, de borzasztóan cool holmi bukkant fel a CEATEC-en, Japán legnagyobb technológiai show-ján. A Tempescope elnevezés a készítő csapat szerint egy olyan eszközt takar, mely képes fizikálisan reprodukálni a holnapi időjárást így azt a nappalidban pontosan vizualizálhatod.

A sok munkával készült kicsinyke megvilágított doboz, egészen jól mutat, míg benne a másnapi időjárás, legyen az bármilyen, kellemesen klasszikus, megnyugtató érzést ad. Ahhoz, hogy a Tempescope kitalálja, hogy milyen időjárást is kell neki mutatnia, óránként gyűjti az előrejelzések adatait vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Egyelőre az infókat csak PC-n keresztül képes beszerezni, ám csak idő kérdése, hogy okostelefonnal is megtanulja a trükköt.

Ezt követően, ha már tudja, hogy milyen időjárásra számíthatsz, elkezdi létrehozni a megfelelő meteorológiai körülményeket a számára adott kis átlátszó dobozban. Ehhez víz és ultahangok kombinációját használja, melyekkel szükség esetén vízpárát hoz létre, ha éppen esős idő várható (a doboz tetején lecsapodó pára szépen szemerkélni kezd.) Ellenben, ha napos idő lesz, akkor a tetejére szerelt LED világítás lép működésbe, mely ugyanígy a viharok villámait is képes produkálni.

Maga a Tempescope egyébként három cimbora önként vállalt „túlórái” alatt született, melyre számos munkaidő utáni és hétvégi időt áldoztak éveken keresztül. Terveik szerint most szeretnék elnyerni a tömegek támogatását és amennyiben sikeresek, akkor elkészíteni és árulni is szeretnék majd a Tempescope professzionálisan kidolgozott változatát. Ha szeretnél többet megtudni, látogass el a honlapjukra, ahol még sematikus rajzokat is kapsz, mely alapján, ha nagyon kreatív vagy elkészíteheted a saját Tempescope-odat.

https://www.youtube.com/watch?v=Euw6ebwXlMI

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra