Jump to content

Google Play Androidra – az eddigi legjobb design

2014. 10. 11. 16:00

Pár évvel ezelőtt mindenki szájtátva fogadta a Microsoft Metro Design-ját, mely azóta meghatározta a felhasználói felületek kinézetének divatját. Tudva, hogy a Google az Androd L-lel komoly technikai megújulásra készül, egyáltalán nem meglepő, hogy ehhez az úttörő Windows-hoz hasonló, egyszerű, de nagyszerű design-t választottak.

Látva azt, hogy a Google legfontosabb alkalmazásai közül mennyi kap szép, új felhasználói felületet sejthetjük, hogy a leegyszerűsített Material Design-ra való átállás azt indikálja, hogy az Android L kiadása sincs már messze.

Ameddig azonban erre várunk, vessünk egy pillantást a Google Play átalakított külsejére, mely nem is olyan régen szivárgott ki. A Droid Life által elcsípett pillantás azt sejteti, hogy a Google ezúttal elég szépen összehozta a dolgokat.

Ezt megvizsgálva láthatjuk, hogy a „What's New” (újdonságok) szekció visszakerült a store tetejére, míg máshol szemet szúrhat, hogy nem sokára lehetőséged nyílik majd eszköz-specifikus profilok létrehozására. Ennek jelentősége, hogy megadhatod tableted vagy okostelefonod adatait és a keresés csakis a nekik megfelelő alkalmazásokat jeleníti majd meg. Ilyen módon remélhetőleg kevesebben jönnek majd zavarba és bizonytalanodnak el a kínálat láttán.

Ha nem szeretnél addig türelmesen várni, míg Mountain View-ból küldik neked az Update-et, akkor nézz utána a DL birtokában lévő APK-nak, sőt az Android Police oldalán egy egész csokor screenshot vár arról, hogy hogyan is fog kinézni a végeredmény. Ha pedig eddig azt hitted, hogy az Android L a távoli jövő zenéje, akkor ideje módosítani az álláspontodon és egy sokkal közelebbi dátumra tippelni.

Forrás és fotó: engadget.com és elitedepotech.com

Írta: Ambróz Nóra