Jump to content

Tesco tablet szuperolcsón

2014. 10. 12. 18:00

Sok mindent lehet tényleg hihetetlenül olcsón kapni, ha az ember hajlandó Tesco-márkás termékekkel helyettesíteni a szokásos jobb nevűt, azonban keveseknek jut eszébe Tesco-tabletet vásárolni. Pedig a minden létező árkategória alján lévő tabletek nem is olyan vészesen rosszak. Vessünk rájuk egy pillantást legalább!

A Tesco új, Hudl2-es tabletje megjelenésével még tovább csökkentette első, eredeti táblagépe árát. Ez azt jelenti, hogy a klasszikus Hudl már csak 80 font (40-nel kevesebb, mint volt), azaz 31 000 Ft. Az egyik legolcsóbb a piacon. Hogy mit kapsz ennyiért?

Először is elfut rajta az Android Jelly Bean 4.2 (mégiscsak tavaly szeptemberben adták ki), másodszor 9 órán át bírja töltés nélkül. Ehhez tartozik egy kicsike, 7”-os kijelző, 16 GB belső memória (microSD-vel még 32 GB fér bele), 30 dkg súly, 1,5 GHz-es Quadcore processzor, USB 2.0 portok és alacsony kategóriás, de működő mikrofon, kamera és minden egyéb alapholmi. Tudom, tudom, nem egy csúcskategóriás eszköz, de mondd azt, hogy azoknak, akik ritkán, ráadásul akkor sem nagy terheléssel használják a tabletjüket, nem megfelelő!

Mi a helyzet a Hudl utódjával a Hudl2-vel? Itt már 130 fontot, azaz 55 000 Ft-ot kell fizetned, ám van néhány előrelépés.

- 8,3”-os 1920 x 1200 (Full HD) kijelző

- Intel Atom quad-core processzor 1.83 GHz

- 2 GB RAM

- Android Kitkat 4.4.2

- 5 megapixeles hátlapi- és 1,2 megapixeles előlapi kamera

- 16 GB belső tárhely microSD slottal (bővíthető 32GB-ra)

- 8 óra töltés nélkül

- Dual band Wi-Fi, micro-HDMI

- 8 szín közül választhatsz: Jazzy Blue (kék), Zesty Orange (narancs), Slate Black (fekete), Rocket Red (piros), Tropical Turquoise (türkizkék), Dreamy White (fehér), Perky Purple (lila) és Bubblegum Pink (rágógumi rózsaszín).

- Előtelepített szülői szűrési és kontroll-lehetőségek (sejtjük ki a célcsoport, nem?)

Ezeket végiggondolva talán nem is olyan rossz üzlet a Tesco tablet.

Forrás és fotó: thenextweb.com és expertreviews.co.uk

Írta: Ambróz Nóra