Jump to content

Koccants össze a sarkad, Dorothy!

2014. 10. 22. 14:00

Óz, a nagy varázsló története már számtalan kreációt inspirált, melyek közül egyik ez a frissen bemutatott hordható okoseszköz. Csak koccantsd össze a sarkaid és már érkezik is a megrendelt taxi, a helyszínre hívott barátaid, a pizzád vagy éppen egy megmentő áltelefonhívás.

Talán mindannyiunkkal előfordult már, hogy roppant kellemetlenül végződött a randivacsora és bármit megadtunk volna egy megmentő telefonhívásért, mely elszólít a kínos szituáció színteréről. A szellemesen Dorothy-nak nevezett új eszköz éppen az ilyen helyzetek specialistája.

A feltaláló, iStrategyLabs úgy látszik, egészen új megközelítésben szemléli a hordható okoseszközök piacát és egy meglehetősen egyedi darabbal állt elő a Dorothy esetében. A készülék egy úgy nevezett Ruby-val áll kapcsolatban, mely egy picurka Arduino-alapú Bluetooth eszköz. Ezt kell elrejtened a cipődben ahhoz, hogy a háromszori sarokkoccantással elinduljon az általad kiválasztott mentőakció.

Ez utóbbi tekintetében több lehetőség is rendelkezéssedre áll, legyen az egy hamis telefonhívás vagy egy előre megírt üzenet helyszínnel és időponttal a baratáidnak. A cég állítólag már azon is dolgozik, hogy a Ruby képes legyen egy taxit keríteni neked a gyors menekülés érdekében. (Bár ez egylőre csak az USA Uber taxijaival működik.)

Első pillantásra a Ruby kissé nagyocska még ahhoz, hogy kényelmesen és gyanút nem keltő módon megbújjon a cipődben, ám a iStrategyLabs igyekszik megnyugtatni az érdeklődőket azzal, hogy ez még csak a prototípus. Céljuk lenne, hogy a végleges változat a jelenlegi méret harmada legyen csak, amihez még kissé finomítani kell a gyártási eljárásokat.

Emellett a feltaláló cég azt is közölte, hogy igyekeznek még számos más lehetőséget is feltérképezni a technológia kiaknázására. Egyik opció lenne a listán például a végszükség esetére szóló pizzarendelés. Egyelőre annyi biztos, hogy a Dorothy egyike a legkreatívabb és furcsább hordható okostalálmányoknak, így szerintünk lehetséges, hogy megfelelő támogatás mellett megtalálja a közönségét is.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2801582/there-s-no-place-like-home-wizard-oz-inspired-smart-shoes-let-click-heels-order-taxi.html#v-3850674389001

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra