Jump to content

Okostextil szenzorokkal a BeBoptól

2014. 10. 27. 19:30

A hordható szenzorok általában nem sok mindent csinálnak. Tudásuk többnyire arra korlátozódik, hogy olyan egészségügyi információkkal látnak el, mint az EKG-d vagy a szívritmusod. Amennyiben azonban a BeBop fantasztikus szenzorai valósággá válnak, szépszerével mindent mérni tudnak majd, ami csak kapcsolatos a testeddel.

A BeBop találmányának nagysága, hogy ezek a ruhanyagba ágyazott szenzorok mindent képesek mérni, ami fizikailag hat a testedre: legyen szó nyomásról, mozgásról, helyről vagy jelenlétről. Semmi nem marad adatolatlanul!

Ahogy mindenbizonnyal te is levontad a következtetést, ez a technológia elég sok ajtót nyit meg. Lehetőséged lenne arra, hogy olyan sportszereket viselj, melyek nemcsak nyomonkövetik általánosságban a teljesítményedet, de pontosan felmérik a technikádat és okosságukkal még képesek javaslatokat is adni, hogyan és miként fejlődhetnél tovább.

A BeBop egyelőre számtalan opció közül igyekszik választani, hogy mi is legyen az okostextíliából. Ötleteik közt szerepel a dobástechnikát fejlesztő baseball kesztyű, a pózok felvételéhez tippeket adó jóga szivacs és számtalan más hordható sportszer.

A cég egyelőre csak az alaptechnológiával áll készen, még nincsenek kidolgozott termékek, így valószínűleg egy kis időnek el kell telnie mielőtt beszerezhetnéd legújabb okosruhádait, melyek végre feleslegessé tennék, hogy ide-oda tapasztható vagy csuklóra szerelt szenzorokkal vértezd fel magad.

Forrás és fotó: engadget.com és fabric.com

Írta: Ambróz Nóra