Jump to content

Mit tud a Microsoft Band?

2014. 10. 31. 16:00

Ha egy mondatban kéne összefoglalni a Microsoft új, hordható okoskarpántját, akkor azt mondanánk, hogy egy felhő-alapú fitness segédeszközről van szó, ami nyomonköveti sport- és egyéb tevékenységeidet. Mivel nyújt ez többet, mint a piacon hemzsegő többi termék?

A Microsoft a tegnapi nap folyamán bocsátotta útjára új, hordható eszközét, mely szintén a fitnesszt helyezi a központba, ám emellett a felhő alapú Microsoft Health szolgáltatásra is képes kapcsolódni.

A Microsoft Bandet első nekifutásra 200 dollárért szeretnék osztani, ami majdnem 50 000 Ft-nak felel meg. Ezért az összegért a karperec képes nyomonkövetni viselője szívverését, a megtett lépések számát, azt, hogy mennyire van kitéve az illető a nap sugárzásának, a stressz-szintet, az elégetett kalóriákat és az alvás minőségét.

Ezek az adatok mind a Microsoft Health szolgáltatással nyernek értelmet, melyhez hozzátartozik egy mobilos társalkalmazás is, mely egyaránt fut Windows Phone-on, Androidon és iOS-en is. Ez az értékeket latba vetve igyekszik olyan gyakorlatokat ajánlani a karperec tulajdonosainak, melyek legjobban megfelelnek igényeiknek, sőt akár az esti alvás minőségének javításáért is képes tippeket kölcsönözni.

A fitnessz adatok követésén túl a Microsoft Band képes levezényelni az egyes edzéseket, melyeket a tulajdonos wellness céljaihoz igazít. Ennek során mindvégig nyomonkövetheted haladásodat a tervezett gyakorlatokhoz képest. A Microsoft Band a térképen előre megtervezi a futás útvonalát, amihez GPS támogatást is kap, sőt ha mindeközben email érkezne azt is elolvashatod rajta azonnal. Egyéb hasznos lehetőség még a benne található naptár, melybe eseményeket rögzíthetsz, ehhez és minden máshoz pedig segítséget nyújt Cortana, a Windows Phone 8.1 eszközökről ismeret digitális asszisztens, aki hangosan kiadott parancsoknak engedelmeskedik. Mindehhez egy karcsú, ám kellemes, telt színekkel rendelkező kijelző jár, mely mögött a szerkezet egész 48 órán át bírja egyetlen töltéssel.

A Microsoft Band hivatalos megjelenése előtt néhány órával már kiszivárogtak a készülék adatai a mobil app store-on keresztül, ahol a Microsoft Health alkalmazás egy kicsit korábban rajtolt, mint kellett volna. A készülék csütörtöktől elérhető a Microsoft online shopján keresztül és a külföldi boltokban.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra