Jump to content

Az első Acer 4K felbontással

2014. 11. 05. 16:00

Az óriási felbontású képernyővel rendelkező laptopok versenyébe az Acer is benevez. Első 4K-s alkotásuk méltó konkurencia lesz a Toshiba hasonló kategóriájú darabjának. Lássuk, mit tud 1 500 dollárért az Acer Aspire V Nitro Black Edition új változata.

„Hello, Toshiba! Sajnos immár nem te leszel az emberek egyetlen és egyértelmű választása, ha a kedves fogyasztó 4K képernyős laptopot keres.”- írta az Engadget és valóban igazuk van. Az Acer méltó ellenfelet állított ki a Toshiba Satellite P50t-vel szemben, ráadásul árban is alájuk ajánlott egész 600 dollárral.

Az Acer V Nitro Black Edition új változata egy 15,6”-os szerkezet, melynek legfőbb vonzereje a belesűrített 3 840 x 2 160-as felbontás. Ennek eredményeként extraélesen láthatsz minden részletet, ha játszol vagy éppen fotót szerkesztesz.

Emellett összességében is jobb üzletnek tűnik, mint jelenlegi ősellensége. Az 1 500 dolláros áron, azaz 370 000 Ft-ért árult laptopban egy négymagos i7-es processzor és 1 Tb-nyi merevlemez van. Ez megegyezik a Toshiba ajánlatával, ám ott nem tartozék a 256 Gb SSD. Emellé 16 Gb RAM és GeForce GTX 860M videókártya fért még a szerkezetbe.

Röviden összefoglalva: a dolgok jelenlegi állása szerint nem mostanában kell majd továbbfejleszteni a rendszert, ha egy ilyen gépre fektetsz be. Az Acer új csodája már a hónap folyamán boltokba kerül az Amazon, a Microsoft, a Newegg és a Tiger Direct kínálatában. Nemsemmi egy karácsonyi ajándék lenne, akár magadnak is.

Forrás: engadget.com

Fotó: cheaplaptops.org.uk és us.acer.com

Írta: Ambróz Nóra