Jump to content

Android 5.0 – Értesítések II.

2014. 11. 08. 16:00

Az új Android értesítések opciói láthatóan azt is észreveszik, hogy nincs mindig szükség rájuk. Éppen ezért az új operációs rendszerben számos lehetőség közül válogathatsz, melynek köszönhetően részben, egy időre, csak bizonyos notifikációkat vagy akár sok minden mást is letilthatsz.

A Google azt is figyelembe veszi, hogy nem feltétlenül szeretnéd, hogy kényes infók ugráljanak fel a képernyőn, amikor éppen le van zárva a telefonod, így ilyenkor kikapcsolhatod a pop-up notifikációkat vagy kiválaszthatod, hogy az adott időben mi ne mutatkozzon a képernyődön.

Ezenkívül azonban biztosan vannak olyan értesítések, melyeket egyszerűen csak szeretnél örökre ignorálni. Ilyenkor az alkalmazások listájában az appok menüjében kiválaszthatod, hogy mely alkalmazás notifikációival nem szeretnél soha foglalkozni. Hasonlóképpen jelölheted ki, hogy mely appok figyelmztetései kapjanak magas prioritást és melyek jelenjenek meg akkor is, amikor Do Not Disturb (ne zavarj) módban vagy.

Apropó, a Google átnevezte a Do Not Disturb-öt Interruptions-re, ám az összes régi funkció megvan: eldöntheted fogadsz-e hívásokat és ha igen, kitől, valamint elnémíthatod az üzenetek, események és emlékeztetők hangját külön-külön vagy a hármat ízlés szerint kombinálva.

Emellé még néhány apró finomság. Amikor először állítod majd a hangerőt Lollipopot használva, észre fogod venni, hogy különböző opciók szerepelnek itt: "none," "priority" és "all." Ezek jelzik, hogy az Interruptions melyik típusának, milyen szerepet szánsz. A None lenne, hogy se hívást, se üzenetet, se notifikációt nem kérsz, a Priority csak egyes kiválasztott dolgokat (pl. bizonyos személyek hívását) engedi keresztül, míg az All esetében minden menne a szokásos kerékvágásban. Amikor valamelyik korlátozást választod, akkor előre beállíthatod azt is, hogy mennyi ideig szeretnél ebben a módban maradni, melynek leteltével a készülék visszaáll alapállapotába.

Forrás: engadget.com

Fotó: pocket-lint.com és lifehacker.com

Írta: Ambróz Nóra